Vipavsko dolino boste najbolje spoznali na kolesu. Za vsakogar in v vsakem letnem času ima Vipavska dolina kolesarsko pot, ki jo je vredno doživeti. Na voljo so številne manj zahtevne a zelo slikovite poti primerne za kolesarje-začetnike in družine Ti lahko izberejo tudi manj prometne asfaltirane ceste. Ljubitelji brezpotij pa boste uživali v bolj adrenalinskem, gorskem kolesarjenju, ki zahteva več izkušenj in boljšo opremo.

Na posestvu Saksida vam je na voljo izposoja E-koles ter gorskih koles, svoje kolo pa boste lahko varno shranili v opremljeni kolesarnici.

Električna kolesa imajo doseg do 80km in omogočajo lahkotno kolesarjenje tudi na razgibanih izletih. Vsa kolesa so redno vzdrževana in servisirana.

V sodelovanju z RockVelo – specialisti za kolesarstvo, vam je na voljo tudi asistenca na terenu.

Cenik izposoje za električno kolo

1 dan 49€

2 dni 45€

3 dni in več 42€

Posebna tedenska cena 38€

*Pol-dnevni najem (po 13. uri) 32€

 

Cenik izposoje za gorsko kolo

1 dan 35€

2 dni 29€ / dan

3 dni in več 25€ / dan

Posebna tedenska cena 22€ / dan

*Pol-dnevni najem (po 13. uri) €

*Najem na uro 7€

 

  • Nova kolesa vrhunske kakovosti
  • Kolesarska čelada vključena v ceno
  • Zemljevid kolesarjenje po Vipavski dolini
  • Navigacija z brezplačno aplikacijo
  • Rezervacija koles in plačilo je mogoče preko aplikacije
  • Storitev zagotavlja RockVelo – specialisti za kolesarjenje

Za brezskrbno kolesarsko potepanje po Vipavski dolini, uporabite brezplačno aplikacijo. Vodila vas bo po poteh, ki smo jih skrbno pripravili za vas in so podrobneje opisane spodaj. Poleg aplikacije, vam bo med kolesarjenjem prav prišel tudi zemljevid kolesarjenja po Vipavski dolini, ki ga prejmete ob izposoji koles.

Kolesarski izleti
Kamp Saksida je na čudovitem stičišču Vipavske doline, Krasa, Goriških brd ter trnovske planote. Možnosti za kolesarske izlete so skoraj neomejene. Tukaj najdete nekaj idej za vaše kolesarsko potepanje po okolici. Na kolesarjenje se lahko odpravite sami ali v družbi našega usposobljenega vodiča. Tako bo vaš kolesarski izlet še bolj atraktiven in brezskrben!

Družinska kolesarska pot po Vipavski dolini

Ta kolesarski izlet vas popelje ob reki Vipavi, kjer uživate v miru in si na vroč poletni dan lahko privoščite celo kopanje. Na poti nazaj zavijte v Vipavski Križ na okrepčilo. Primeren je tudi za kolesarjenje z otroci, saj ne vsebuje veliko vzponov. Na glavni cesti zavijte levo in nadaljujte do industrijske cone Batuje, kamor vas usmeri tabla. Pot nadaljujte po makadamski cesti ob železnici. Ko drugič prečkate reko Vipavo, boste ob poti videli več naravnih kopališč, kjer se lahko ustavite. Iz vasi Male Žablje lahko izlet podaljšate v Vipavski križ, kjer je BIKE|STOP|ENJOY točka Darovi Vipavske kot nalašč za postanek in okrepčilo. Nazaj v Saksida resort se vrnete po isti poti ob železnici.

 

 

Kolesarski krog po Vipavski dolini – primerno za električna kolesa

Ta nekoliko daljši kolesarski izlet vas popelje po dolini reke Branice od koder se povzpnete v Vipavsko dolino. Čaka vas pogled preko vinogradov na Nanos, Goro in Čaven. Nazaj v resort se vračate po podeželskih cestah skozi vinograde ter doživite nekatere najlepše kotičke naše doline. Priporočamo postanek na bike točki Hiša posebne sorte v Kodretih, obisk vasice Goče ter BIKE|STOP|ENJOY točke za okrepčila: Molendini Summer Bar v Mančah in Darovi Vipavske v Vipavskem Križu. Izlet je bolj razgiban in pravi užitek na električnih kolesih!


 

Kolesarski krog po Krasu – primerno za električna kolesa

 

Kolesarski izlet vas vodi na Kras, ki je znan po kamnu, Teranu in pršutu. Za začetek vas čaka vzpon preko prelaza Železna vrata, ki ponuja čudovite razglede nad Vipavsko dolino, vse do alp. Ko klanec premagate, sledi umirjeno kolesarjenje skozi kraške vasice, kjer lahko občudujete spretnost kamnosekov v pristni kraški arhitekturi. Po stranskih cestah in makdamskih poteh prispete v vasico Štajel, ki si zasluži čas za raziskovanje in okrepčilo. Čaka vas le še spust nazaj v dolino Branice in lahkotno kolesarjenje nazaj v Saksida resort. Ker je izlet razgiban, bo zanj najbolj primerno električno kolo!


 

 

 Gorskokolesarska tura na Cerje – primerno za električna MTB kolesa

 

Zahtevnejši izlet je namenjen gorskim kolesarjem, ponuja pa čudovite razglede, ki sežejo od alp do morja. Na poti obiščete Cerje, več kraških vasi in za zaključek še grad Rihemberk. Več kot polovica poti poteka po makadamskih poteh, ki so lahko tudi slabše prevozne, zato priporočamo previdnost. Vsekakor prava poslastica za izkušene kolesarje! Na poti priporočamo postanke v okrepčevalnici Cerje, v vasi Komen in na gradu Rihemberk.

 

 S kolesom ob Vipavi

Manj prometne stranske ceste ter makadamske poti vas ob reki Vipavi vodijo po celotni dolini! Ta izlet je primeren tudi za družine, saj je trasa večinoma ravninska. Odličen celodnevni izlet s številnimi možnostmi za osvežitev ob reki Vipavi ter okrepčila ob poti.

Razdalja: 45km
Višinska razlika: 400m
Kolesarska podlaga: asfalta in makadam
Vrsta kolesa: trekking, gravel, MTB, E-kolo

Vitovlje – vir skrivnostne energije
Izjemno slikovita kolesarska tura je zaradi strmega vzpona primerna za bolje pripravljene kolesarje, z e-kolesi pa dosegljiva skoraj vsakomur! Na Vitovljah se odpre en izmed najlepših razgledov nad Vipavsko dolino ter na lep dan seže vse do Benetk!

Razdalja: 25km
Višinska razlika: 700m
Kolesarska podlaga: asfalta in makadam, gozdna pot
Vrsta kolesa: E-kolo, MTB

Kraški krog v Štanjel
Spoznajte Štanjel z njegove najlepše strani! Kolesarite po dolini reke Branice ter se povzpnite v to čudovito kraško vasico. Spoznajte divji Komenski Kras na poti skozi Kobjeglavo, znano po tradiciji sušenja kraškega pršuta! Na poti nazaj proti kampu Saksida obiščite tudi grad Rihemberk v Braniku. Izlet je srednje zahtevnosti.

Razdalja: 35 km
Višinska razlika: 450m
Kolesarska podlaga: asfalta in makadam, gozdna pot
Vrsta kolesa: MTB, E-kolo, Trekking, Gravel

Goriška brda in smaragdna Soča
Za ljubitelje cestnega kolesarstva je izjemno mamljiva izbira krog preko Goriških brd. Čudoviti razgledi, kvalitetne ceste in malo prometa! Za zaključek pogled na smaragdno reko Sočo in kolesarjenje po novem odseku poti nazaj do Nove Gorice.

Razdalja: 76 km
Višinska razlika: 880m
Kolesarska podlaga: asfalt
Vrsta kolesa: Cestno kolo, Trekking, E-kolo

Seznam točk Bike|Stop|Enjoy

S kolesarsko agencijo RockVelo, smo po Vipavski dolini postavili točke BIKE|STOP|ENJOY. Tam kolesarje čaka posebna ponudba. Na vseh točkah lahko tudi polnite električna kolesa ter jih varno parkirate na posebnih stojalih.

Faladur, Ajdovščina

Pelicon, Ajdovščina

Gostilna Krhne, Vipava

Penzion Sinji Vrh

Molindini Summer Bar, Manče

Zoro Bar, Štanjel

Natančnejše informacije o izletih boste dobili v Kamp Saksida, kjer je na voljo tudi usposobljen kolesarski vodič.