Na robu vasi, sredi vinogradov si boste oddahnili in uživali ob tradicionalnih vipavskih jedeh s pridihom sodobnosti ter odličnih vinih pridelanih v lastnih vinogradih. Tradicija in sodobnost se prepletata v jedeh in prostorih kjer lahko sprejmemo do 40 gostov. V toplejših mesecih boste lahko uživali na vrtu v senci vinske trte.  Prosimo, da se za obisk kmetije predhodno najavite.

Kulinarika

Postrežemo vam s pristnimi vipavskimi dobrotami, ki so jih gostom rade ponujale tudi naše none. Sveže domače sestavine in mediteranske začimbe so zagotovilo za bogastvo okusov, ki jim Markova ustvarjalnost daje pridih odličnosti. 
Ponudbo bomo prilagodili vašim željam in vam  pri izbiri z veseljem svetovali. Zadovoljimo lahko goste, ki želijo preproste domače jedi in sladokusce, ki iščejo izvirnost in vedno nove harmonije okusov. Polnost okusov domačih dobrot zaokrožila vina iz lastne kleti.

Certifikat LEAF-Leaders in Environmentally Accountable Foodservice

Prvi v Sloveniji smo pridobili certifikat L.E.A.F. Gostinsko ponudbo sedaj še bolj skrbno in trajnostno načrtujemo. Na posestvu Saksida spoštujemo najvišje okoljske standarde, tradicionalne vrednote in sveže lokalne surovine. Zavedamo pomembnosti kratkih dobavnih verig in sodelujemo izključno z lokalnimi dobavitelji, nekaj pridelamo tudi doma. Pripravljamo avtentične, sezonske jedi z izrazitim lokalnim značajem. Svoje znanje, prepričanja in ljubezen do naravnih danosti Vipavske doline prenašamo na naše goste Sledimo smernicam zero-waste poslovanja, odgovorno ravnamo z energijo in porabo vode. Verjamemo, da je spoštovanje do narave edina prava pot v prihodnost.

Vinska soba

Če želite spoznati predvsem našo vinsko ponudbo vas vabimo v Vinsko sobo kjer boste spoznali bogastvo, ki ga ljubiteljem ponujajo vina Saksida. V Vinski sobi boste lahko s poslovilnim kozarčkom zaključili tudi zanimivo kulinarično doživetje.